TISUĆU GODINA NELINEARNE POVIJESTI

TISUĆU GODINA NELINEARNE POVIJESTI

Manuel De landa
178,00 kn
s PDV-om

Opis

U ovom hrabrom i inspirativnom djelu Manuel De Landa prepleće rezultate fizike kompleksnih sustava, neoinstitucionalističke ekonomije, socijalne povijesti, sociolingvistike te teorije evolucije i povijesti arhitekture i pomorstva.

 

Iz triju perspektiva anorganske, organske i kulturne tvari, tri priče pripovijedaju jednu posve novu povijest posljednjih tisuću godina, priču u kojoj je jedini glavni junak tok materije-energije. Na tragu Braudela i McNeilla, Deleuzea i Guattarija, a na temelju goleme znanstvene literature, nastala je materijalistička, konkretna, ali uistinu bezvremena povijest.

 

 

Manuel De Landa (Ciudad De Mexico, 1952.) je umjetnik i filozof. Osim mnogih radova u časopisima i zbornicima, objavio je knjige War in the Age of Intelligent Machines (1992) i Intensive Science and Virtual Philosophy (2002). Predaje na sveučilištu Columbia u New Yorku.

 

 

Tisuću godina nelinearne povijesti je teorija Života, Svemira i Svega ostalog Manuela De Lande.

 

 

—Paul D. Miller (Dj Spooky that Subliminal Kid), djspooky.com

 

 

Počeo sam kao filmaš. Kad su mi bile 22 godine otišao sam u New York na studij filma. Nakon studija, u nezavisnim produkcijama 5-6 godina snimao sam filmove, koji su prikazani diljem SAD i u Evropi. Godine 1980. kupio sam prvi kompjutor, naučio programirati i napravio sustav za 3D animaciju za IBM PC, koji sam kasnije prodao jednoj kompaniji. Tako sam ušao u kompjutorsku grafiku, i od nje živim do danas. U New Yorku, od vas se kao filmaša očekuje da budete dobro informirani o teoriji, osobito o semiotici. Tako sam se od sedamdesetih počeo baviti i filozofijom. Kao umjetnika, više su me zanimala teorijska pitanja o mediju, nego sami filmovi. [Kasnije] mi je i teorijska dimenzija kompjutera (programiranje, računarstvo, kognitivna i analitička filozofija) bila sve važnija. No, ja sam zapravo autodidakt; sve sam to sam naučio.

 

 

Najbolji vodič kroz rad Manuela De Lande opsežna je bibliografija njegovih tekstova i predavanja. (na engleskom)

 

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2002
Broj stranica
400
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist