INTIMNA POVIJEST ČOVJEČANSTVA

INTIMNA POVIJEST ČOVJEČANSTVA

Theodore Zeldin
178,00 kn
s PDV-om

Opis

Intimna povijest čovječanstva Theodorea Zeldina prvi puta objavl jena 1994. i od tada do danas postala je jedna od onih slavnih i utjecajnih knjiga koje sasvim opravdano nose epitet žanrovskih klasika. Zanimljivo je da se Intimna povijest čovječanstva danas smatra klasikom self helpa - odnosno samopomoći - premda je autor knjige Theodore Zeldin sasvim netipična osoba za ovaj žanr. Riječ je, naime, o uglednom znanstveniku, oksfordskom profesoru povijesti, članu Europske i Britanske akademije, osobi koja je u jednoj anketi izabrana medu stotinu najvažnijih mislilaca današnjice, i za čija se predviđanja i prognoze misli da će imati bitnog utjecaja u novom tisućljeću.
Kao plod enciklopedijskih težnji, Intimna povijest čovječanstva ujedno je jedan od najoriginalnijih pogleda na fenomen svakidašnjeg života. Istražujući iskustvo osobnih emocija, Zeldin ujedno istražuje i povijest ljudskih osjećaja, pokazujući kako su ljudi i nekad i sad bježali od samoće, straha i besciljnosti i tragali za novim oblicima življenja kako ne bi postali žrtvama svojih iskustava i sjećanja. Kako bi napisao ovu jednostavnu i čistu knjigu, koja ponajprije svjedoči o složenosti svakodnevnog iskustva, Zeldin je dugo razgovarao s konobaricama, služavkama, intelektualkama, inženjerkama, liječnicama, poreznim inspektoricama, policajkama, i mnogim drugima, mahom ženama.
Uočavajući harmoniju između prošlosti i sadašnjosti, Zeldin je želio istaknuti da svi dijelimo ista iskustva, navodeći nas da shvatimo da postoje mogućnosti za bolji život, i naš i ljudske zajednice uopće. Theodore Zeldin zaista želi pokazati ljudima da imaju više mogućnosti nego što im se to čini, i da ova knjiga lako može - kako je već napisao jedan kritičar - promijeniti bilo čiji život.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2005
Broj stranica
443
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist