ROCK PO ISTRIJANSKI - o popularnoj kulturi, regiji...

ROCK PO ISTRIJANSKI - o popularnoj kulturi, regiji...

Sanja Kalapoš
89,00 kn
s PDV-om

Opis

Riječje o znanstvenoj studiji kojoj su tema identitet, etnicitet, jezik/dijalekt, popularna kultura/kultura mladih, globalizacija/reakcije lokalnih kultura, te regionalizam. To značida je riječo cijelom nizu pojmova i fenomena što ih suvremena etnologija i antropologija (u Hrvatskoj i u svijetu) svrstavaju u tzv. gorućeistraživačke teme.

... Autorica je ča­val analizirala kao etnološku, kulturnu, regionalnu i političku pojavu, kroz diskurs tiskanih medija i vlastitog terenskog istraživanja na području središnje Istre.

...Premda je u posljednjih desetak godina o istarskom regionalizmu i etnokulturnom identitetu dosta pisano, ova studija donosi nešto sasvim novo. Radi se o – za hrvatsku znanost inovativnom – postupku uključivanja utjecaja društvenih i povijesno-političkih kretanja na tradicijske, ali i suvremene obrasce svakodnevnog ljudskog života u etnološko promišljanje.


dr. sc. Jadranka Grbić


Osim uvođenja sasvim inovativnih metoda i literature u hrvatsku etnologiju, doprinos ove knjige jest u spoznajama istraživanja, koje se prvenstveno odnose na međsobne odnose regionalne i nacionalne kulture, kao i na ulogu globalnih kulturnih dobara u stalnom redefiniranju lokalnih identiteta.

Ova je knjiga po mnogim svojim karakteristikama sigurno pionirska u području hrvatske etnologije i kulturne antropologije.


dr. sc. Tomo Vinšćak

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2002
Broj stranica
200
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist