BIBLIJA DOLAZI IZ ARABIJE

BIBLIJA DOLAZI IZ ARABIJE

Kamal Salibi
91,58 kn
s PDV-om

Opis

Kamal Salibi, profesor povijesti na Američkom sveučilištu u Beirutu, otkriva i uvjerljivo prikazuje zapanjujuće lingvističke dokaze po kojima judaizam potječe iz zapadne Arabije, a ne iz Palestine.
Dok je gledao popis imena mjesta u Saudijskoj Arabiji, Salibi je primijetio iznimnu koncentraciju mjesta s biblijskim imenima u području dugom 600 i širokom 200 kilometara - Asiru, duž Crvenog mora. Drevni hebrejski, poput arapskog, pisan je bez vokala. Salibi vjeruje da su učeni ljudi šestog stoljeća, kada su standardizirali tekstove Biblije, moguće krivo umetnuli vokale. Stoga se on vratio na originalni, nevokalizirani Stari zavjet, kako bi dokazao svoju teoriju - i u tome je uspio.
Zemljopis Palestine, na mnogo načina, nije nikada odgovarao očito specifičnim pričama u Bibliji. Salibijev istraživački rad dokazuje istinitost ispričanih događaja po prvi puta kao povijest - ali unutar arabijskog okružja.
Ova je knjiga prouzročila predvidljivu oluju među akademicima i političarima. Pitanje je od takve važnosti, da bi svatko trebao pročitati dokaze iz prve ruke.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
1999
Broj stranica
265
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist