SUSRETI S POVIJEŠĆU

SUSRETI S POVIJEŠĆU

Dara Janeković
71,20 kn
s PDV-om

Opis

Dara Janeković nedvojbeno pripada plejadi naših najuglednijih novinarskih i publicističkih pera druge polovice XX. stoljeća. Svojim izvještajima i reportaćama, sa svih kontinenata, hrvatsku i jugoslavensku javnost godinama je obavještavala s mjesta dogašaja, iz prve ruke - o najznačajnijim političkim zbivanjima i kriznim žarištima suvremenog svijeta: raspad kolonijalnih imperija, arapsko-izraelski sporovi, kineska kulturna revolucija, nesvrstani i hladnoratovska logika...
O ovim i drugim otvorenim pitanjima koja su, nažalost, ostala neriješena do dana današnjega, autorica je razgovarala s državnicima i političarima koji su artikulirali globalni politički svijet. Procjene i prosudbe intervjuiranih sugovornika, poneke i proročanski formulirane, i danas su vrlo aktualne, pa je to bio glavni poticaj da se na jednom mjestu, na zalazu XX. stoljeća, objavi ovaj izbor tekstova, pod nazivom Susreti s poviješću.
Dara Janeković bila je predsjednica Društva novinara Hrvatske i potpredsjednica Saveza novinara Jugoslavije. Dobitnica je mnogih domaćih i međunarodnih novinarskih priznanja i nagrada: u Pragu je dobila Međunarodnu nagradu za reportažu o podijeljenoj Koreji, koja je objavljena pod naslovom "Zaboravljena 38. paralela", zatim, Zlatno pero godine 1972., Otokar Keršovani (najviša nagrada Društva novinara Hrvatske, za životno djelo) te nagradu Moša Pijade, Saveza novinara Jugoslavije, također za životno djelo.


Detalji proizvoda

Godina izdanja
2000
Broj stranica
366
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist