BALKANSKA MAFIJA - Države u rukama zločina- opasnost za Europu

BALKANSKA MAFIJA - Države u rukama zločina- opasnost za Europu

Norbert Mappes-niedek
106,80 kn
s PDV-om

Opis

Knjiga novinara Norberta Mappesa-Niedieka je jezovita lektira jer detaljno i upućeno prikazuje da mafiozne strukture prozirniju države sljednice Jugoslavije te da su etnički konflikti u prošlom desetljeću dobrim dijelom bili ratovi bandi za područja utjecaja. (SuddeutscheZeitung)
Knjiga je rezultat istraživanja koje se nije obaziralo na kolpor-taže i glasine, što je kod takvih tema već gotovo svakodnevno. Autoru je uspjelo da brojna re-porterska iskustva unese u raž-
matranja i analize tako nepretenciozno da čitanje predstavlja pravi užitak. (Die Weltwoche)
Izrazito jaka strana ove knjige sastoji se u autorovoj sposobnosti da diferencira. Mafijske mreže opisuje kao suvremeni fenomen s povijesnom dubinom, a ne kao strukturnu osobinu Balkana kao takvog. (Kommune)
Savjesno istražena, dobro napisana ovo je odlična knjiga o regiji kojoj je nužna brža perspektiva ulaska u EU ili barem, kao međurjesen je, integracija u »europski privredni i pravni prostor«. (Frankfurter Rundschau)
Knjiga je napeta a pri tome ostaje ozbiljna. Politički krimić kojeg priča Mappes-Niediek ujedno je komedija. Politika je baš onakva kakvom ju zamišljaju djeca. Barem na Balkanu. (Freitag)

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2004
Broj stranica
214
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist