NIJEMI KRIK - druga generacija žrtava Holokausta

NIJEMI KRIK - druga generacija žrtava Holokausta

Ilany Kogan
25,81 kn
s PDV-om

Opis

Moje zanimanje više od deset proteklih godina za psihoanalitičko proučavanje sinova i kćeri preživjelih u Holokaustu rezultat je mojeg rada i prijateljevanja s pokojnim profesorom Hillelom Kleinom koji je istraživanju Holokausta posvetio svoj život.
Drugovanje s Kleinom započelo je pri koncu školovanja na izraelskom Institutu za psihoanalizu. Počela sam se zbližavati s njim još studenticom, ali ubrzo postadoh prijateljicom koja mu je bila na pomoći u posljednjem i najtežem razdoblju njegova života otkako je bio zatočenikom u koncentracijskom logoru. U tom razdoblju Klein je obolio od raka mozga. Operacija mu je pomogla da pozivi još dvije godine i nastavi svoje djelo.
U tom razdoblju Klein me zamolio da mu pomognem u pisanj u, te sam postala njegovim suautorom. Sučeljavajući se sa smrću, trauma Holokausta, progon i bolni gubici što ih je pretrpio u to vrijeme, ponovno su oživljavali u njegovim mislima. Klein je sa mnom dijelio svoja skrhana sjećanja kao i svoje osjećajno razumijevanje preživjelih i njihove djece.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2004
Broj stranica
218
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist