• Novo
ZAKON O PREUZIMANJU DIONIČKIH DRUŠTAVA I ZAKON O TRŽIŠTU VRIJEDNOSNIH PAPIRA - sa pojmovnim kazalom

ZAKON O PREUZIMANJU DIONIČKIH DRUŠTAVA I ZAKON O TRŽIŠTU VRIJEDNOSNIH PAPIRA - sa pojmovnim kazalom

Aleksandar (prir.) Skenderović
78,32 kn
s PDV-om

Opis

1. Uvodne napomene
Predsjednik Hrvatskog sabora proslijedio je dne 07. lipnja 2002. godine saborskim zastupnicima na raspravu u drugom čitanju i na usvajanje Konačni prijedlog Zakona o preuzimanju dioničkih društava. Konačni je prijedlog Zakona, uz neznatne izmjene i dopune, usvojen na 23. sjednici Hrvatskog sabora, te je njegovim izglasavanjem donesen novi Zakon o preuzimanju dioničkih društava. Novi je Zakon o preuzimanju dioničkih društava (u nastavku teksta: ZODD) objavljen u Službenom listu Republike Hrvatske «Narodne novine» broj 84 od 17. srpnja 2002. godine.
Novim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava uklonjen je temeljni nedostatak dosadašnjeg Zakona o postupku preuzimanja dioničkih društava1, koji nije jasno razlikovao javna dionička društva od tzv. dioničkih društava zatvorenog tipa, pa se Zakon primjenjivao i na ona dionička društva u kojima su interesi dioničara zaštićeni odredbama Zakona o trgovačkim društvima. Priloženim nastojati se dati kratak prikaz o razlozima donošenja i sadržaju novog Zakona o preuzimanju dioničkih društava, te o razlikama u odnosu na dosadašnji Zakon o postupku preuzimanja dioničkih društava
Odredbe o preuzimanju dioničkih društava, do donošenja i stupanja na snagu novog ZODD, bile su u Zakonu o postupku preuzimanja dioničkih društava, kojima je bilo propisano da je svaka fizička i pravna osoba, kada po bilo kojoj osnovi, osim nasljeđivanjem i izuzetaka navedenih u člancima 4. i 5. Zakona, stekne više od 25% glasova u glavnoj skupštini nekog dioničkog društva, dužna objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica društva.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2002
Broj stranica
160
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist