ZAKON O KAZNENOM POSTUPKU - (redakcijski pročišćeni tekst) SA STVARNIM KAZALOM

ZAKON O KAZNENOM POSTUPKU - (redakcijski pročišćeni tekst) SA STVARNIM KAZALOM

Damir (i drugi) Kos
218,05 kn
s PDV-om

Opis

IZ PREDGOVORA
Pred Vama je redakcijski pročišćeni tekst Zakona o kaznenom postupku koji je od usvajanja i stupanja na snagu doživio više promjena. Zbog opsega posljednjih izmjena i dopuna ovog Zakona u praksi je uočena potreba da i prije izrade takvog teksta od strane Odbora za zakonodavstvo Hrvatskog Sabora, kojemu je to stavljeno u ovlast samim tekstom cl. 193. ovoga Zakona, ovakav tekst bude izrađen i ranije.
Namjera autora bila je ponuditi redakcijski pročišćeni tekst Zakona s opsežnim stvarnim kazalom, koji bi uključivao sve dosadašnje izmjene Zakona o kaznenom postupku koji je od stupanja na snagu 1. siječnja 1998. godine ispravljen, dopunjen te, konačno, izmijenjen i dopunjen. Sam tekst Zakona je aktualni tekst, a bilješke sadrže ono što je mijenjano, tj. raniji zakonski tekst koji je promijenjen, s naznakom kada je to učinjeno. Ovakvim pregledom omogućen je lakši uvid u pojedine institute - kako su se oni razvijali i dograđivali u turbulentno vrijeme tranzicije kroz koje prolazi Republika Hrvatska.
Kao razlozi za ovako opsežnu izmjenu i dopunu Zakona o kaznenom postupku prikazani su osnovni naglasci Obrazloženja prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku, onako kako su prezentirani Hrvatskom Saboru.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2002
Broj stranica
318
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist