• Novo
ZAKON O BANKAMA I ZAKON O ŠTEDNO-KREDITNIM ZADRUGAMA - sa pojmovnim kazalom

ZAKON O BANKAMA I ZAKON O ŠTEDNO-KREDITNIM ZADRUGAMA - sa pojmovnim kazalom

Davor (prir.) Burić
62,30 kn
s PDV-om

Opis

U našoj ediciji PLAVE BROŠURE informatora pripremili smo vam još jedno aktualno izdanje. Nakon donošenja novog zakona o bankama, koji se pripremao i dorađivao već duže vrijeme, donesen je i zakon o štedno - kreditnim zadrugama, koje su također dobile neka obilježja bankarskog poslovanja, kao što je vođenje platnog prometa, što je zakonski dosada bilo propisano samo za banke i štedionice.
Potreba pripremanja i donošenja novog zakona o bankama pojavila se nakon brzog razvoja i privatizacije banaka, kao i snažnijeg ulaska stranog kapitala i stranih banaka u bankarski sustav Republike Hrvatske u posljednijh nekoliko godina. Uz to, financijske teškoće, stečajevi i likvidacije nekoliko banaka zahtijevale su dorađivanje kontrolnih i nadzornih odredbi u zakonu, a i ubrzano pridruživanje RH evropskim integracijama zahtijeva usklađivanje zakonodavstva s evropskim. Zakon o bankama prihvaćen je u Saboru RH 3. srpnja 2002. godine.
Štedno kreditne zadruge (ŠKZ) postoje već stoljeće i pol kao institucije koje servisiraju obrtinke, mala gospodarstva i poljoprivrednike. U posljednijh nekoliko godina, zbog mnogih problema u radu i poslovanju ŠKZ, izrađen je prijedlog novog Zakona.Zbog nekih odredbi o vođenju platnog prometa za zadrugare, donošenje zakona o ŠKZ je prebačeno iz hitnog u redovni postupak, te je Zakon s još nekim izmjenama donesen 3. srpnja 2002. godine.
U ovoj brošuri nalaze se tekstovi zakona o bankama i štedno - kreditnim zadrugama, te opširno pojmovno kazalo iza teksta svakog od zakonskih tekstova, koje će vam, nadamo se, poslužiti lakšem snalaženju u materiji novih Zakona.
UREDNIŠTVO

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2002
Broj stranica
177
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist