Kategorije

Newsletter

PUTOVANJA S HERODOTOM

PUTOVANJA S HERODOTOM
Kliknite za veću sliku!
Cijena: 71.43 kn
Cijena: 80.00 kn
Ušteda: 8.57 kn
Šifra proizvoda : 60358

Format : 20
Broj stranica : 247
Uvez: M
Godina izdanja: 2011
Nakladnik:
Slanje e-maila prijatelju

Kupi

Opis

Poljski novinar i publicist svjetske slave Ryszard Kapuściński dosad je prevođen na preko 30 jezika u svijetu, a Putovanje s Herodotom prva je njegova knjiga prevedena u Hrvatskoj.
Putovanje s Herodotom autobiografsko je, povijesno, kulturološko i književno djelo koje priča o odlasku mladog poljskog novinara sredinom pedesetih u Indiju. On koji je samo želio prijeći granicu, po mogućnosti fizički (zakoračiti one metre zemlje koji odvajaju jednu zemlju od druge) odjednom dobiva zadatak otputovati u Indiju preko Rima. Tako mu se ostvaruje san da se istodobno – nakon života i studija iza željezne zavjese – susretne s Istokom i Zapadom, susretne sa svjetovima o kojima nije znao ništa i o kojima je trebao učiti ubrzano ne bi li mu uspjelo i izvještavati o tim svjetovima. Dar njegove urednice, netom u Poljskoj objavljeno Herodotovo izdanje Povijesti pomoći će mu ne samo u prepoznavanju svjetova nego i mijenjanju mišljenja, nadilaženju predrasuda, prihvaćanju različitosti…

Putovanje s Herodotom svjedočanstvo je o susretu Ryszard Kapuściński s fascinantnom Herodotovom knjigom o davnim vremenima i suvremenim svjetovima Azije (Indija, Kina) i Afrike.

Upravo Herodot i njegovi zapisi stari nekoliko tisuća godina pomoći će Kapuścińskiom u prepoznavanju svijeta u kojem se našao sredinom XX. stoljeća. U anketama 2 000-te godine Ryszard Kapuściński proglašen je novinarom XX. stoljeća.

Komentari proizvoda

Prijava ili Registracija da napišete prvi komentar na proizvod.

Knjige koje biste možda željeli

HITLEROVI ZLOČINCI
Šifra proizvoda : 44336
149.00 kn
133.04 kn
KRAJ NOVINA
Šifra proizvoda : 42116
120.00 kn
107.14 kn
AUTOBIOGRAFIJA ISTORIJE
Šifra proizvoda : 112076
120.00 kn
107.14 kn