KLIO NA BALKANU - Prilozi analizi stanja u nastavi povijesti u Jugoistočnoj Europi

KLIO NA BALKANU - Prilozi analizi stanja u nastavi povijesti u Jugoistočnoj Europi

Magdalena Najbar-agičić
66,75 kn
s PDV-om

Opis

Svaka je knjiga plod svoga vremena, a u isto vrijeme ima i "povijest" - svoju vlastitu priču. Takve su osobine osobito izražene u knjigama o povijesti jer je njihov glavni - iako ne uvijek i jasno naznačen - cilj potaknuti povijesnu svijest. Klio na Balkanu plod je dvogodišnjih zajedničkih nastojanja da se napravi detaljna, trezvena procjena poučavanja povijesti na Balkanu.
U ovom svesku nalaze se odabrani tekstovi iz knjige Clio in the Balkans (Solun 2002), u kojoj su objavljena izlaganja sa sedam radionica čije su teme bila osjetljiva regionalna pitanja proizašla iz trenutnih kontroverzi i interpretacija prošlosti.
Tekstovi se uglavnom odnose na opće informacije o obrazovnim sustavima u zemljama Jugoistočne Europe, sustav odobravanja udžbenika te produkciju i položaj povijesti u nastavnom planu i programu, kao i obvezni ili izborni status nastavnog predmeta. Kriterij za odabir bila je reprezentativnost, a cilj je bio stvaranje pregleda situacije u svim zemljama i stvaranje cjelovite slike o svim temama o kojima se na radionicama raspravljalo.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2005
Broj stranica
193
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist