• Novo
DJECA, RODITELJI I ODGOJ - Kako razumjeti i odgajati djecu (vodič kroz odrastanje i razvoj, dječje bolesti, školovanje, učen

DJECA, RODITELJI I ODGOJ - Kako razumjeti i odgajati djecu (vodič kroz odrastanje i razvoj, dječje bolesti, školovanje, učen

Claudia Boschitz
222,50 kn
s PDV-om

Opis

"Najdraži oče", tako je 1919. Franz Kafka započeo Pismo ocu. "Nedavno si me pitao zašto tvrdim da si mi ti usadio strah." Rasprava s ocem koja je zatim uslijedila ujedno je i upečatljiv i tragičan primjer povezanosti roditelja i djece. Poznati tekst pokazuje odanu ljubav i veliko strahopoštovanje dvaju polova. Roditeljstvo nije lagan pothvat ni hobi, a niti stil života. Činjenica da smo sami nekoć bili djeca ne podrazumijeva da ćemo biti i dobri roditelji puni razumijevanja. Razumijevanje se ne temelji samo na intuiciji i osjećajnosti, već i na refleksiji, a refleksija pretpostavlja informiranost i znanje.
Svakodnevica s djecom donosi sa sobom uvijek nova medicinska, pedagoška i pravna pitanja. No, nažalost, još i veći broj odgovora, od kojih je samo nekolicina valjana za nekoliko generacija. Spoznaje iz humanističkih znanosti prebrzo se umnažaju, a prebrzo se mijenjaju i društveni uvjeti na koje moraju reagirati obrazovni sustav i pravosuđe.
Leksikon za roditelje obuhvatio je to znanje kompetentno, pouzdano i objektivno. Nadamo se kako će svojim čitateljima pomoći da budu dobro informirani u nesigurnim ili konfliktnim situacijama, te da mogu donijeti dobro promišljene odluke pune razumijevanja. U Pismu ocu danas strah ne bi trebao imati mučnu ulogu kao kod Franza Kafke. Leksikon za roditelje želi pomoći roditeljima da se katkad sjete onoga što često zaboravljaju u svojoj svakodnevici: roditelji imaju najteži zadatak života, ali i - najljepši.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2004
Broj stranica
365
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist