TRAGANJE

TRAGANJE

Peter Seeberg
115,70 kn
s PDV-om

Opis

Petera Seeberga (1925.-1999.), prije svega pripovjedača i romanopisca, u Danskoj drže jednim od svojih najznačajnijih suvremenih pisaca. Knjige su mu prevedene na engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski, estonski, litavski i nordijske jezike. Zbirka Traganje uvrštena je u obveznu literaturu u gimnazijama, pa i u višim razredima osnovne škole. Jedno vrijeme bio je i predsjednik Društva danskih pisaca i direktor muzeja Viborg. Bio je i društveno angažiran - gotovo do svoje smrti bio je predsjednik Komiteta za etničku ravnopravnost.
Prvu priču, koju smatra svojim prvim književnim radom kojim je zadovoljan, Uhodu, piše 1953., ali je objavljuje tek u zbirci Traganje 1962.
Debitira 1956. romanom Sporedne osobe (Bipersonerne). Uslijedili su romani Ptičja hrana (Fugls fode), Pastiri (Hyrder) i Pokraj mora (Ved havef) te zbirka novela Traganje (Eftersog-ningen). Objavio je niz drama i scenarija za TV-serije. Pisao je i knjige za djecu i mlade. Zbirku priča Pola noći objavljuje 1997.
Dobitnik je niza nagrada, od kojih su najvažnije velika nagrada danske Akademije te nagrada za književnost Nordijskog savjeta.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2003
Broj stranica
140
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist