• Novo
TLO POD NJENIM NOGAMA

TLO POD NJENIM NOGAMA

Salman Rushdie
222,50 kn
s PDV-om

Opis


Jedno od najpoznatijih i najvažnijih književnih imena današnjice, Salman Rushdie (1947.), au-tor velikih narativnih gesti, svoje je zaista impresivno književno umijeće najprije pokazao u danas već klasičnim romanima: Djeca ponoći (1981.), Sotonski stihovi (1988.) i Maurov posljednji uzdah (1995.)- Šesti pak Rushdijev roman u nizu Tlo pod njenim nogama - izvorno objavljen godine 1999. - po svemu je bio shvaćen kao Rushdijev romaneskni poetički novum. Jer kao prvi veliki roman novoga tisućljeća, priča o Ormusu Cami i Vini Apsara nije samo još jedna od rekonstrukcija klasičnog mita o Orfeju i Erudiki - Salman Rushdie je svoju epsku pripovjednu konstrukciju »prebacio« u moderno muzičko vrijeme, rastegnuvši je u vremensko razdoblje od pedesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća, i to u velikim svjetskim metropolama kao Što su to već Bombaj, London i New York.
Salman Rushdie nije u ovom romanu o izmaštanim super zvijezdama rock glazbe napustio svoj poznati bujni imaginativni eruditski stil, koliko god želio u ovoj bajci o ljubavi izmiješati i modernizirati vlastiti mitološki inventar. Tlo pod njenim nogama tako je postao roman o mitovima koje staro tisućljeće predaje novom: Slava, Tragedija, Seks, Smrt, Zabava i Apokalipsa. Usput, o svemu tome su irski rokeri iz grupe U2 napisali i istoimenu pjesmu The Ground Beneath HerFeet.
Roman Tlo pod njenim nogama autorovo je dosad najambicioznije a ujedno i naj pristupačnije djelo, koje se u izdanju nakladničke kuće VBZ po prvi puta pojavljuje u prijevodu na hrvatski jezik.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2005
Broj stranica
524
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist