• Novo
GOLI KRUH - roman

GOLI KRUH - roman

Mohamed Choukri
61,41 kn
s PDV-om

Opis

Moharaedu Choukriju pripada zasebno mjesto u arapskoj književnosti, i to ponajprije zbog njegova životnog puta — priče njegova života — a zatim i zbog njegova književnog djela.
Do svoje dvadesete godine Mohamed Choukri nije znao ni čitati ni pisati. Borio se sa svakodnevnim teškoćama da bi preživio. Njegov je život dakle bio lišen djetinjstva. Doba gladi - glad je harala sjevernim područjima Maroka u vrijeme Drugoga svjetskog rata — otelo mu nevinost i nježnost djetinjstva i lišilo ga mogućnosti školovanja. To je bila općenita pojava u vrijeme kolonijalnoga razdoblja, osobito kod seoskog stanovništva, koje se spašavalo od bijede bježeći u gradove.
Rođen na ispucanoj, suhoj i pustoj zemlji, Mohamed Choukri je rano upoznao nasilje iz potrebe, nagon mržnje i lice smrti. Do dvadesete godine taj je čovjek osjećao jaz što dijeli njegova oca koji stvara djecu da bi ih mrzio (pa mu se čak događalo da im zavrće vratove) i majku koja je morala raditi kako bi održala obitelj izloženu grubostima Života.
Mohamed Choukri je proživio to razdoblje a da nije imao vremena postavljati sebi pitanja niti zapamtiti što mu se sve događa.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2004
Broj stranica
153
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist