FUNDAMENTALIZAM, SEKTAŠTVO I REVOLUCIJA: jakobinska dimenzija modernosti

FUNDAMENTALIZAM, SEKTAŠTVO I REVOLUCIJA: jakobinska dimenzija modernosti

Shmuel Eisenstadt
258,10 kn
s PDV-om

Opis

Mnoga su ishodišta ove knjige. Njezino daleko ishodište leži u mojem zanimanju za mjesto sektaštva u dinamici velikih civilizacija - zanimanju koje je nastalo iz mojega preispitivanja protestantske etike i nastojanja daje smjestim u širu poredbenu perspektivu.
To se zanimanje ispreplele s mojim proučavanjem aksijalnih civilizacija, prvo na nizu stručnih skupova u organizaciji skupine predvođene prof. W. Schluchte-rom, koja je preispitivala Weberovu analizu velikih civilizacija, i kasnije na skupovima o aksijalnim civilizacijama koje sam ja organizirao. Medukorak je bila analiza revolucija, koju sam izložio u knjizi o revolucijama i preobrazbama.
Sve je to bilo povezano sa stalnim preispitivanjem modernizacijskih teorija i
drugih važnih značajki modernosti, moderne civilizacije.
Neposrednije ishodište ove knjige u vezi s fundamentalizmom bili su skupovi organizirani u sklopu Projekta o fundamentalizmu pod pokroviteljstvom Američke akademije znanosti i umjetnosti i u organizaciji Martina Montvja i Scotta Aplebvja, u kojem sam djelomice sudjelovao, te u jednome od svezaka u kojemu sam objavio članak koji je bio jezgra nekoliko tekstova koji su doveli do ove knjige.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2004
Broj stranica
220
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist