PUTOVI U SVJETLOST - zbirka suvremene njemačke fantastične priče

PUTOVI U SVJETLOST - zbirka suvremene njemačke fantastične priče

Roman (prir.) Sander
71,20 kn
s PDV-om

Opis


Razvoj znanstvene fantastike u Njemačkoj bio je vrlo promjenjiv i ni u kom se slučaju ne bi mogao nazvati linearnim. Od pionira tog žanra Kurda Lasswit-za, s kraja devetnaestoga stoljeća počinje relativno samostalan razvoj njemačkog SF-a, ali u nacističkoj Njemačkoj tridesetih godina utjecaj politike postao je toliko jak da su autori, da bi uopće mogli objavljivati, bili prisiljeni ili se držati partijske linije ili jednostavno riskirati da im se zabrani pisanje. Poznat nam je, primjerice, slučaj jednog autora koji je počinio takav "grijeh" da dopusti da Njemačku u budućnosti porobi neki od naroda crne Afrike, na stoje bio prisiljen prekinuti sveučilišnu karijeru i pozvan je u vojsku ...
Na zapadu Njemačke nakon rata vrlo brzo postaje uočljiv utjecaj američkoga SF-a. Ono malo njemačkih autora nastojalo je oponašati američke uzore. Taj utjecaj i danas je još vrlo jak.
Ali, umjesto da vam, dragi čitatelji, dosađujem teoretskim razmatranjima radije ću prepustiti da priče govore same za sebe.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2005
Broj stranica
320
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist