AGRESIVNOST TUMORSKE BOLESTI

AGRESIVNOST TUMORSKE BOLESTI

Hamza Mujagić
133,50 kn
s PDV-om

Opis

Autori teksta "Agresivnost tumorske bolesti" su dr. med. sc., Hamza Mujagić redoviti profesor Patološke filozofije i Kliničke onkologije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, voditelj postdiplomskog studija na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i gostujući profesor Univerziteta Harvard/Massachusetts General Hospital, Boston, USA i dr. ph. se. Zlata Mujagič docent na Zavodu za biokemiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Tekst Hamze Mujagića i Zlate Mujagić je vrhunski doprinos međunarodne vrijednosti koji će obogatiti i našu i inozemnu literaturu iz područja onkologije. Po prvi put najednom mjestu sustavno, jednostavno i logički razumljivo izneseno je cjelovito saznanje o problemu agresivnosti tumorske bolesti te su prikazani parametri određivanja. Djelo nije kompilacija do sada nagomilanih saznanja o ovom problemu, nego je prvenstveno plod i eksperimentalnih i kliničkih iskustava autora tijekom 35 godina bavljenja malignim tumorima. Zasebna vrijednost djela jest u tomu što temeljne molekularne mehanizme stavlja u svezu s kliničkim posljedicama i što daje jasne parametre za određivanje i općeg i onkološkog statusa u bolesnih od maligna tumora. Također, po prvi put u svijetu je prikazan model izračunavanja agresivnosti tumorske bolesti koji će, ako
se pokaže uporabljivim u praksi, u mnogome olakšati posao onkolozima diljem svijeta.
Domaćoj i inozemnoj znanstvenoj zajednici se ovim djelom po prvi put pruža originalno i dobro napisano gradivo u kojem će naći razjašnjenje, orijentaciju i pomoć u svakodnevnom radu. Nastavnicima će biti dobar izbor podataka za spremanje predavanja, specijalistima i specijalizantima izdašan izvor jednostavno pisanih informacija, studentima jasno, pregledno i didaktički napisan tekst stoje važan čimbenik pri spremanju ispita, a medicinskim djelatnicima srednjeg obrazovanja razumljiv i interesantan tekst s obiljem informacija.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2003
Broj stranica
68
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist