• Novo
MALA ENCIKLOPEDIJA KVALITETE - okoliš i njegova zaštita IV.DIO

MALA ENCIKLOPEDIJA KVALITETE - okoliš i njegova zaštita IV.DIO

Nenad Injac
160,20 kn
s PDV-om

Opis

Iščitavajući stranice Male enciklopedije kvalitete - Okoliš i njegova zaštita čovjek ne može a da ne zastane i da se ne zamisli i zapita kako može pridonijeti i što treba učiniti za bolju današnjicu i zdraviju sutrašnjicu u ovom svijetu poljuljanih vrijednosti.
Taj svijet koji je satkan od čistih rijeka i mora, prirodnih resursa, zelenih šuma, bogatstva biljnog i životinjskog svijeta pruža nam čistoću i radost življenja, ali, s druge strane, požari, poplave, onečišćeni zrak, ugrožene vrste, ratni sukobi, siromaštvo, glad, otpad izazivaju niz šokova koji potresaju same temelje Zemlje. Kako opstati, što učiniti, kako se ponašati u tom svijetu u kojem se sve brzo mijenja, koji je već davno nazvan globalnim selom, u kojem dosegnuti razvoj komunikacijske i transportne tehnologije nikoga ne ostavlja usamljenim, neinformiranim ili nedostupnim? Jedino što je ostalo nepromijenjeno od postanka čovjeka do danas jest njegova neutaziva glad za posjedovanjem, pri čemu se sve češće ruše nedirnuta i zabranjena područja u očajnom lovu na blagodati rastrošnog življenja. Zato mislim da je najveća vrijednost ove knjige što nas dovodi do pitanja kako trošiti toliko da budemo ponosni na vlastitu svijest i savjest te kako što manje opterećivali prostor da bi u njemu, nakon nas, i drugi mogli boraviti.
Knjiga je i ogledalo autora. Iz nje izranja čovjek s velikim iskustvom i znanjem, čovjek koji uočava i promišlja, čovjek s kojim sam imao radost razgovarati i surađivati, čovjek koji je sam putujuća enciklopedija, koji se niz godina bavi kvalitetom i čovjek za kojeg se u pravom smislu riječi može reći "kvaliteta".

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2004
Broj stranica
269
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist