STAROSLAVENSKI JEZIK

STAROSLAVENSKI JEZIK

Stjepan Damjanović
62,30 kn
s PDV-om

Opis

Prvo izdanje ovoga udžbenika pojavilo se 1993. pod naslovom Glasovi i oblici općeslavenskoga književnog jezika. Želio sam njime pomoći svojim studentima i drugim zainteresiranima da nauče osnovno o postanku, funkcioniranju i gramatici najstarijega slavenskoga književnoga jezika. Drugo se izdanje pojavilo 1995. pod naslovom Staroslavenski glasovi i oblici. Oba izdanja objavila je gospođa Jadranka Filipović kojoj dugujem veliku zahvalnost.
Treće izdanje objavila je Hrvatska sveučilišna naklada. Direktorica Anita Šikić poticala me da izradim to izdanje, a zatim i četvrto, koje držite u rukama. Zahvalan sam joj za brigu i poticaje.
Četvrto izdanje nosi naslov Staroslavenski jezik. Izradio sam novo poglavlje Sintaksa, dodao Pitanja i zadatke koji bi studentima trebali pomoći u provjeri naučenoga, a uklonio sam i sitnije nedosljednosti iz prijašnjega teksta. Udžbenik se dorađivao u radu s mojim studentima, a kolege Tanja Kuštović, Boris Kuzmić, Mateo Žagar i, posebno Milan Mi-haljević pomogli su mi na različite načine. Hvala im!
Osobito ću se radovati ako udžbenik bude od pomoći novim naraštajima naših studenata.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2003
Broj stranica
201
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist