NEODOLJIVA

NEODOLJIVA

Ivan Borković
115,70 kn
s PDV-om

Opis

Zmaj je zanimljivo biće; veliko, krilato, često u obračunima s vitezovima, s mogućnošću bljuvanja vatre. Tijelo mu je debelo, izborano oklopom i šiljcima, ali pokretno, vrat dug. Voli spavati i napadati nevine prolaznike. Omiljen je među princezama jer se prinčevi upravo u borbi sa zmajevima moraju dokazati. Očito nisu bile sigurne u njihovu ljubav. Pošteno i žestoko.
Zmaj najčešće za dom izabere neku pećinu, na vrhu brda, s dobrim pogledom na grad, ako je moguće. Grad je malen, pravilna oblika, a zmaj je misterija. Rijetki su ga vidjeli i preživjeli, mnogi su čuli urlikanje od kojeg se ledi krv u žilama. S vremena na vrijeme se pronađu žrtve pored brda koje mora daje skrivio bas on, zmaj.
Ima li muških i ženskih zmajeva, nikog nije previše zanimalo.
Ipak, zanimljivije od zmaja, svih njegovih osobitosti, kao i priča u kojima je važan lik, jest to da on ne postoji. Nikada nije ni postojao. Na stranu gmazovi koji izgledaju onako kako većina ljudi zamišlja zmajeve i koji su vjerojatno inspirirali tvorce mnogih priča o njima.
Ideja o zmajevima se pojavila u mnogim kulturama, međusobno udaljenima i bez mogućnosti dodira. Potreba za zmajevima je očito velika. Još i danas se piše o njima, crtaju ih, plaše djecu opisujući njihovu narav, služe kao maske na karnevalima.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2000

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist