MONOLITH 003 - almanah znanstvene fantastike

MONOLITH 003 - almanah znanstvene fantastike

249,20 kn
s PDV-om

Opis

Najveći almanah znanstvene fantastike u Hrvatskoj, MONOLITH, u trećem broju donosi čak tri romana i pregršt priča vrhunskih majstora žanra. Planetarno popularan Terry Pratchet, pisac humorističnog fantasy serijala "Discworld" i Neil Gaiman, scenarist stripa "Sandman", autori su satiričnog romana Dobri predznaci koji se na humoristično-mračan način bavi Apokalipsom i milenijskim sukobom dobra i zla. Antikrist osobno, četiri jahača Apokalipse, dobri anđeo Aziraphale i demon Crowley, cijela vojska vještico-lovaca (ubojica), još četiri jahača Apokalipse i niz proroka i neobičnih likova na osebujan način tvore ovaj, od publike i kritike hvaljen roman.

Ljubitelji cyberpunka bit će oduševljeni romanom Prava imena. Riječ je o klasičnom djelu koje je objavljeno 1980. godine (tri godine prije Gibsonova "Neuromancera"), a bavi se pitanjem globalne mreže, računalnog kriminala, umjetne inteligencije te osvajanja svijeta. Prava poslastica.

Treći roman, Razmjena kože Georga R.R. Martina, kriminalistički je kratki roman u kojem privatna detektivka i rezač kreditnih kartica rješavaju niz mračnih, gotovo ritualnih ubojstava. No, kvaka je što su sve žrtve - vukodlaci.

U ovom broju Monolitha možete pročitati i Hugom nagrađenu priču Harlana Ellisona Odnesen valovima s otočića Langerhans o čovjeku koji, smanjivši se i putujući vlastitim tijelom, traži svoju dušu; potom kratko djelo Phillipa J. Farmeta o snimanju Apokalipse koju režira Cecile B. DeMille a izvršni je producent sam Bog.

Za fanove hard SF-a odabrali smo priču Geoffreya J.Landisa Prilazeći Perimelasmi o obrušavanju u crnu rupu, a Michael Moorcock, poznat po nekoliko izuzetno hvaljenih fantasy serijala, na stranicama Monolitha predstavlja se Nebulom nagrađenom novelom Gle čovjeka o neobično hrabrom zadiranju u samu srž kršćanstva.

I konačno, spomenimo da se u Monolithu po prvi puta pojavljuje i Peter F. Hamilton, Robert Charles Wilson te Terry Bisson svojim vrhunskim ostvarenjima. Naravno, svoje mjesto u almanahu našli su i domaći autori te teoretski radovi.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2000
Broj stranica
559
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist