INTERNET GALAKSIJA

INTERNET GALAKSIJA

Manuel Castells
142,40 kn
s PDV-om

Opis

Web je s nama manje od desetljeća. Iznimno obuhvatno popularno i komercijalno širenje Interneta pobuđuje i omogućava promjene u doslovno svim područjima ljudske aktivnosti i društva – stvoreni su novi sustavi komuniciranja, nove vrste poslovanja, novi mediji i izvori informacija, novi oblici političkog i kulturnog izražavanja, novi oblici učenja te nove zajednice. No, koliko, u stvari, znamo o Internetu, njegovoj povijesti, tehnologiji, kulturi i primjenama? Koje su implikacije Interneta za svijet poslovanja i društvo u cjelini? Širenje Interneta odvijalo se toliko brzo da je izmaknulo mogućnosti dobro utemeljene analize – prema nekima, izmijenit će se sve, prema drugima, malo toga.


Zahvaljujući njegovu akademskom i savjetodavnom angažmanu, Manuela Castellsa se širom svijeta smatra vodećim analitičarem informacijskog doba i umreženog društva. U ovoj kratkoj, pristupačnoj i informativnoj knjizi govori o vlastitim uvidima i spoznajama o Internet galaksiji. Kako je sve počelo? Koje kulture čine i izgrađuju Internet? Kako Internet oblikuje nove poslovne organizacije i preoblikuje starije? Što je, u stvari, digitalna podjela? Kako je Internet utjecao na organizaciju kulture i društva, političku participaciju i komunikaciju te urbani život?


To su samo neka od pitanja kojima se bavi ova prijeko potrebna knjiga. Castells se kloni predviđanja i smjernica kojima smo već i zasićeni – umjesto toga, na temelju velikog broja detaljnih podataka i rezultata istraživanja, opisuje što se uistinu događa i pomaže nam razumjeti kako je Internet postao medij novog umreženog društva.


Manuel Castells rođen je u Španjolskoj 1942. godine. Od 1979. godine, nakon što je dvanaest godina predavao na sveučilištu Sorbonne, radi kao profesor sociologije te gradskog i regionalnog planiranja na University of California. Bio je gostujući profesor na petnaestak sveučilišta širom svijeta te pozvani predavač na stotinjak akademskih i profesionalnih institucija u trideset i pet zemalja. Objavio je dvadesetak knjiga, među kojima i čitanu i na brojne jezike prevođenu trilogiju Informacijsko doba: Privreda, društvo i kultura.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2003
Broj stranica
320
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist