STRUKTURA SVJETSKE TRGOVINSKE ORGANIZACIJE

STRUKTURA SVJETSKE TRGOVINSKE ORGANIZACIJE

Konstantinos Adamantopoulos
Izdavač: ADAMIĆ  
267,01 kn
s PDV-om

Opis

Autor je jedan od najboljih znalaca međunarodnog trgovinskog prava i prava WTO. Radi u uglednoj odvjetničkoj tvrtci Hammond Suddards u Bruxellesu i voditelj je Odjela za trgovačko pravo.

Knjigu je podijelio u nekoliko cjelina. Prva se bavi podrijetlom WTO i razlikama između GATTA i WTO te procesom prerastanja jedne fakultativne organizacije kao što je bio GATT u organizacijski čvrstu i efikasnu organizaciju kao što je WTO. U drugom dijelu autor sažima tisuće stranica propisa i odredbi WTO i daje preglednu i jasnu shemu funkcioniranja WTO s točnim opisima nadležnosti vijeća, odbora, komisija i brojnih drugih tijela WTO. Treći dio bavi se odnosom WTO i poslovnog svijeta, a u dodatku je dat pregled sporova koji se vode pred WTO. Za hrvatsko izdanje svi su ti podaci ažurirani s 15. ožujkom 2001. godine, kao i podaci o sastavu i vodstvu svih radnih tijela WTO. Na kraju je dat pregled adresa i voditelja predstavništava WTO zemalja članica WTO u svijetu.

Ovo je koristan i praktičan priručnik svima koji su uključeni ili se tek imaju namjeru uključiti u svjetske trgovinske tokove - od voditelja tvrtki do pravnika i ekonomista koji se bave ovim poslovima. Ovo je ujedno i prava zajednička knjiga u pravnoj biblioteci Hrvatske udruge pravnica i Adamića.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2001
Broj stranica
179
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara
Product added to wishlist