POVJETARAC NA MJESEČEVOJ STAZI

POVJETARAC NA MJESEČEVOJ STAZI

Slađana Cvrk brlek
Izdavač: S.C.B.  
40,05 kn
s PDV-om

Opis

Za liriku Slađane Cvrk Brlek, povodom njene prve zbirke pjesama, Hramovi tulipana, prof. Višnja Tekaić je napisala: Svi su počeci teški, ali kada netko u sebi nosi toliko slika, kada sve svoje brige, nadanja i ljubavi želi podijeliti s drugima, onda nastaje ispovjedna lirika tadijanovićevog tipa, pa uranjamo u te pupoljke odrastanja.
Slađana je izdržala na svom putu odrastanja, ostavši dosljedna sebi, svojim slikama, jednostavnosti i svježini koja i ovu knjigu čini posebnom. No, posebnost se očituje u još nečemu. U rukama su vam u stvari dvije knjige. Slađana Cvrk Brlek uspjela je stopiti na jednom mjestu toplinu i snagu svoje lirske izražajnosti s, do bola iskazanim životnim pričama onih, tz. malih sudionika Domovinskog rata. U ovom slučaju to su priče bilogorskih ratnika, hrvatskih vojnika i policajaca podravsko-bilogorske ravni doživljene i proživljene u Pakracu i Lipiku prije svega, poslije Vukovara, našim najvećim gradovima stradalnicima.
U prvom dijelu knjige četrdesetak pjesama podijeljeno je u dvije cjeline. Prvu čine lirski iskazi osobne naravi. Pjesme posvećene starim ljubavima, izgubljenim svjetovima i cvjetovima mladosti. Ovim ciklusom pjesnikinja je zatvorila jedan dio sebe, dio odrastanja. Mladenačke ljubavi, izgubljene i daleke, samo odsanjane, protežu se kroz nekoliko pjesama. Mladim ljudima uvijek bolna tema prolaznosti također će se naći u ovim stihovima. Ljubavna poezija protkana je blagom erotikom kojom se te pjesme upravo nameću i izdvajaju iz ljubavnog kolopleta lirike Slađane Cvrk Brlek.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2002
Broj stranica
130
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Product added to wishlist