ODABRANE FILOZOFSKE RASPRAVE

ODABRANE FILOZOFSKE RASPRAVE

George Berkeley
Izdavač: KRUZAK  
142,51 kn
s PDV-om

Opis

Irski filozof George Berkeley (1685-1753) jedan je od najvažnijih predstavnika takozvanog britanskog empirizma.U ovoj knjizi sabrana su tri njegova najvažnija djela: Rasprava o načelima ljudske spoznaje, Tri dijaloga između Hylasa i Philonousa i Ogled o novoj teoriji vida.
U Ogledu o novoj teoriji vida (An Essay Towards a New Theory of Vision, 1709), svojemu prvom važnom djelu, Berkeley nam podastire svoja izazovna razmatranja o pojedinim našim osjetilima - osobito o osjetilu vida i opipa - o njihovu pravom i točno određenom predmetu i o njihovom spoznajnom dosegu.
U svojemu glavnom djelu, Raspravi o načelima ljudske spoznaje (A Treatise cocerning the Principles of Human Knowledge, 1710.), razvija filozofiju "imaterijalizma" koja se svodi na tvrdnju da predmeti zamjećivanja ne posjeduju zbiljsku egzistenciju izvan uma, odnosno da "esse = percipi" (biti = biti opažen). Tri dijaloga između Hylasa i Philonousa (Three Dialogues between Hylas and Philonous, 1913.) dalje razvijaju taj nauk te iznose odgovor na optužbe za ateizam i skepticizam.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
1999
Broj stranica
256
Uvez
M
100

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist