NEMA SELA BEZ BUDALE - zapisi šokačkog seljaka

NEMA SELA BEZ BUDALE - zapisi šokačkog seljaka

Šima Paur
Izdavač: RAZLOG d.o.o.  
Rasprodano
53,40 kn
s PDV-om

Opis

Zapisi šokačkog seljaka Sitne Paura - koje desetak godina objavljuje "Hrvatska ljevica"- štivo je o surovoj zbilji slavonskog seljaka, izrečeno načinom za koji autor misli - da je najprimjereniji. Podsmješljiv, kada misli daje i muka sama smiješna, ozbiljan dok promišlja, kazuje. Priča on.. Ponekad ga i razvuče. Učini mi se da će u jednom trenutku, nakon nečega što prigovoru liči, jednostavno reći: briga me...
l možda baš u tom pristupu treba potražiti osnovnu odliku njegova pripovijedanja, koje je zasnovano na dugogodišnjim, pronicljivim pos-matranjima, a izrečeno u povodu -jednostavno, prihvatljivo: "Počeo sam sanjati kako ću magarcu dobro namjestiti samar, pa sjesti na njega, i pu stiti da me nosi kud on hoće, po sokacima i polju (...). Usput bih se upo znao s novostima i događajima. Jer, teško inače hodam, debeo sam, pa mi srce zaptiva dah."
Godinama pratim njegove "zapise". Jednom mjesečno to mi je bilo ne kakvo prozorče prema jednom svijetu, koji mnoge baš i ne zanima pre više, osim kada i golo preživljavanje ne dođe u pitanje.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2004
Broj stranica
190
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Product added to wishlist