KLJUČARI PANDORINE KUTIJE

KLJUČARI PANDORINE KUTIJE

TOMISLAV KOVAČEVIĆ
Izdavač: NOVA KNJIGA RAST  
142,40 kn
s PDV-om

Opis

Nema objašnjenja zašto zemlja od 1990. baulja bez plana, pameti i reda. Ali, takva je itekako po nečijem planul Nekima to nije dovoljno za trganje opne s očiju, ali opne valja razumjeti: javljaju se samo tamo gdje im dopuštaju uvjeti.
Stalno mi je pred očima i u pameti grandioznost podvale zvane "Republika Hrvatska". Ne, ne vjerujem! Ovo jest Hrvatska, ali ne i naša. Ali, nečija, baš ovakva, svakako jest. I nečiji potpis svakako mora biti.
Sralo se devedesetih kako se na Hrvatsku čekalo 1000 godina. Ne! Ne, đaci! Tuđmanovska, dakle, kosovska Hrvatska, nipošto se nije čekala (nju smo već krvavo blagovali u Bivšoj), ali Hrvatsku za koju se ginulo - još i sad sve nestrpljivi-je čekamo!
Nezgoda je što mitovi nikad ne padaju s male visine (inače ne bi bili mitovi, nego motivi).
U toj đavoljoj igri ništa nije bilo slučajno, a s današnjim iskustvom tvrdim kako je "Hrvatska" bila najđavolskija maska kojom ste se mogli sakriti od sumnji.
Točno je - kako kažu neki - u ratu je puno mućkanja, trgovanja..., ali je još točnije kako je ovaj rat i počeo da bi se ne samo u ratu moglo do neba pljačkati, varati, mućkati...

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2003
Broj stranica
419
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Product added to wishlist