KLINIČKA TUBERKULOZA

KLINIČKA TUBERKULOZA

J. Crofton
Izdavač: IBIS GRAFIKA  
89,00 kn
s PDV-om

Opis

Knjiga za liječnike koji nisu specijalisti i za zdravstvene djelatnike u zemljama u kojima je prevalencija tuberkuloze visoka i koji se svakodnevno s njom susreću. Ova je knjiga korisna i u zemljama s niskom prevalencijom tuberkuloze, u kojima su liječnici manje upoznati s bolešću. Posebice je od velike pomoći onima koji imaju mala sredstva, a moraju liječiti tuberkulozu. Pisana jednostavnim jezikom uz pojmovnik i kazalo knjiga ima brojne crteže, shematske prikaze i tablice što sve uvelike pomaže dijagnozi i liječenju.
Više od 75 000 primjeraka prvog izdanja na 16 jezika distribuirano je u 125 zemalja.
Otkada je 1992. objavljeno prvo izdanje, pandemija HIV-a i AIDS-a nastavila se ubrzavati i sada prijeti eksplozijom u jugoistočnoj Aziji. Budući da se čini vrlo vjerojatnim da će HIV-pozitivne osobe razviti kliničku tuberkulozu nakon što se zaraze uzročnikom tuberkuloze i zbog opasnosti od širenja uzročnika otpornih na lijekove, SZO je službeno sada nazvala tuberkulozu "svjetskom opasnošću".
Srećom suvremena je kemoterapija vrlo učinkovita u liječenju tuberkuloze, čak i kod osoba zaraženih HIV-om, a pojava rezistencije može se spriječiti ako se upotrebi ispravna kombinacija lijekova. Zbog ovakvog razvoja događaja poglavlje o HIV/TB u potpunosti je prerađeno i prošireno. Odjeljak o liječenju također je prerađen i usklađen s najnovijim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Udruge protiv tuberkuloze i plućnih bolesti. U glavnim crtama izložen je i DOTS (engl. Directly Observed Treatment Shortcourse - hrv. izravno nadzirano kratkotrajno liječenje) program Svjetske zdravstvene organizacije i cijeli je tekst u velikoj mjeri osuvremenjen.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2001
Broj stranica
201
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Product added to wishlist