ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ - u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologija

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ - u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologija

Antun Carić
Izdavač: ELEMENT  
88,11 kn
s PDV-om

Opis

Knjiga se bavi problematikom softverskog inženjerstva kao podlogom za izgradnju istraživačkog i razvojnog centra izvrsnosti u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji. Polazeći od istraživačkih i razvojnih procesa, projekata, programa, metoda i modela kao istraživačke i razvojne organizacijske infrastrukture, pažnja se u knjizi usmjerava na viši, često skriveni sloj, prezentirajući osnove unapređenja inovativnosti, planiranja budućnosti, izrade strategije istraživanja i razvoja, razvoja biznisa, biznis analize. Dakle, nije usmjerena samo na aspekte softverskog inženjerstva, već i na aspekte menadžmenta u istraživanju i razvoju, tj. nad softverskim inženjerstvom. Istraživanje i razvoj je znanost. Menadžment to često nije. U skladu s Hm pisanje će varirati od tvrdih i preciznih znanstvenih konstatacija do vrlo mekog menadžerskog tumačenja. Kod menadžmenta, od više mogućnosti treba odabrati onu koja će u danim okolnostima i u danom trenutku uspijeti. Neki kažu da je menadžment više umjetnost. Pritom u fokusu knjige, nije sam menadžment već spomenuta izgradnja istraživačkog i razvojnog centra izvrsnosti.
Potrebno je naglasiti da knjiga na određeni način prati put sazrijevanja istraživačkog i razvojnog centra Ericsson Nikole Tesle iznoseći brojne primjere iz prakse primijenjene na tom putu. Samo manji dio primjera nije bio ugrađen, već samo pripremljen za ugradnju.
Knjiga je prvenstveno namijenjena studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i studentima Fakulteta elekfrotehike, strojarstva i brodogradnje u Splitu kako bi olakšala praćenje predavanja iz predmeta "Razvoj telekomunikacijske programske podrške" i "Programsko inženjerstvo u telekomunikacijama".

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2003
Broj stranica
231
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Product added to wishlist