DNEVNIK OČAJNIKA

DNEVNIK OČAJNIKA

Robert Marić
Izdavač: NOVA KNJIGA RAST  
52,51 kn
s PDV-om

Opis

Pustolovina stvaranja najteže književne vrste, umijeće je i vrlina - briljantan um, dobar ukus, duhovitost i elegancija izrečene misli.
Robert Marić, jedan od očajnika sam po sebi je specifičan i autentičan. Radi se naime o vrhunskom piscu koji svoj rad ali i samog sebe dovodi do perfekcije i u vrlo rijetkim slučajevima dopušta sebi neoblikovanu i neposo-Ijenu misao, pouzdan je i zanimljiv aforistik, ali i kao čovjek. U očajnim trenucima događaju mu se zanimljivi, zapamtljivi, antologijski aforizmi. Dakle, riječ je o piscu o kojemu svakako valja voditi računa i od njega očekivati u mirnijim vremenima ovakvih dnevnika.
Očajnici bi se mogli podijeliti na dvije »skupine« -općeljudske, dakle, prirodi vrhunskog »otkačenog« humora, najblaže, i, uvjetno rečeno, humora o stradanju jednog naroda koji još živi i pokušava opstati u ovim divnim vremenima. Pisac nas na jedan koncizan način kratke i duhovite dosjetke hvata za vrat fraze i parole naše svakodnevne situacije, iz kuta čovjeka u malom, radnika-stradalnika, onog koji radi ali i misli svojom glavom, a u humoru i satiri nalazi izlaz iz bespomoćnosti i način da zadovolji i »političku životinju« u sebi, da dakle svojim »dnevnikom« javno djeluje.
Rasni humoristi, satiričari uz vječne teme o ljudskim slabostima, ljubavi, smrti, taštini i mizerijama, na zub posebno uzimaju moćnike, moć i vlast koja je ljudima kroz životni tijek davala najbolju »šansu« da pokažu pravo lice.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2005
Broj stranica
148
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Product added to wishlist