BOLESTI BUBREGA

BOLESTI BUBREGA

Aleksandra Vasiljeva
Izdavač: CIPETIĆ  
70,31 kn
s PDV-om

Opis

Svoju studentsku medicinsku praksu provela sam u „Hitnoj pomoći". Moj prvi slučaj bio je bolesnik s bubrežnim bolovima (kolicima). Hitnu pomoć je pozvao suprug bolesnice rekavši da je supruzi jako lose, da samo što ne viče od bolova. Žali se na bolove u donjem dijelu trbuha i slabinama, a lice joj je obliveno hladnim znojem.
Kada smo stigli do bolesnice, vidjeli smo na krevetu ženu Četrdesetih godina zgrčena lica. Muž je stajao pored nje blijed i izgubljen.
Učinite nešto, ne znam Što da radim, kako da joj pomognem.
S velikom mukom smo okrenuli bolesnicu kako bismo je pregledali: pokreti su joj izazivali dodatne bolove. Prema simptomima uzroci bolova su mogli biti ~ upala slijepog crijeva, izvanmater-nični graviditet, bubrežni kolici, infarkt srca, pankreatitis i još štošta.
Od muža smo saznali da ni on ni ona ne mogu protumačiti uzrok bolova. Žena se vratila s posla, umorna i promrzla rekavši da je dugo putovala do kuće i da je možda od toga bole slabine i tjera na povraćanje. Nije večerala, nego je odmah otišla u kadu da se ugrije. Poslije kupke bilo joj je još gore, bolovi su se povećali i reflektirali se u prepone, Legla je u krevet, ali bolovi nisu prestajali.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2002
Broj stranica
107
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

Product added to wishlist