ARISTOTEL O NUŽNOSTI I SLUČAJU

ARISTOTEL O NUŽNOSTI I SLUČAJU

Filip Grgić
Izdavač: KRUZAK  
108,40 kn
s PDV-om

Opis

prof. dr. Miljenko Belić D.I.
Aristotelovo mišljenje o nužnosti i slučaju nije tek nešto sporedno u njegovu sistemu. Radi se o filozofskom pitanju koje više-manje barem dotiče, a većinom i prožimlje, sve što od Aristotela imamo. Tako je moglo doći - i došlo je - da ta knjiga može biti ne samo dobar, nego i izvrstan uvod u proučavanje Aristotela, ali ne samo kao uvod o značenju započinjanja, nego i uvod svakog specijalista - makar već on imao veliko iskustvo s Aristotelom - u sve dublje i sve ljepše finese u nauci tog svestranog najgenija, Aristotela. [...]
G. Grgić u svojoj knjizi dostiže standarde znanstvenog rada kakve nalazimo provedene u radovima danas vodećih specijalista. Gosp. Grgić može s njima razgovarati na istom nivou. Za Aristotelovu filozofiju karakteristična je crta uravnoteženost. Takva je i Grgićeva interpretacija njegova - i sveopćeg - učitelja, Aristotela. Uravnoteženost interpretacije, ali ne uravnoteženst nekako umjetno dostignuta, nego solidno obrazložena.
A što se može reći o zanimanju eventualnih čitatelja? Jest, istina je da znanstvena literatura ima razmjerno malen krug zainteresiranih. No upravo znanstvenost i u izdavačkom djelovanju jest vrijedan test kulture. Ta će se knjiga proučavati u svakom znanstvenom centru ako bude za nju znao.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
1997
Broj stranica
184
Uvez
M
100

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist