HRVATSKI GOSPODARSKI RAZVOJ

HRVATSKI GOSPODARSKI RAZVOJ

Ivo Družić
258,10 kn
s PDV-om

Opis

Knjiga Hrvatski gospodarski razvoj zajednički je napor skupine znanstvenika i stručnjaka za pojedine aspekte hrvatskoga gospodarstva i pruža sustavan uvid u čimbenike hrvatskoga gospodarskog razvoja, u aktualne procese njegove tržišne prispodobe standardnim obrascima razvijenih zapadnih ekonomija te u ustroj i sektorsku strukturu ekonomske aktivnosti.
Ova je knjiga zajednički napor djelatnika Katedre za makroekonomiju i razvoj Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i drugih suradnika. Od dragocjenog je značenja sudjelovanje kolege Zclimira Pašalića s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, čime je ostvarena plodna znanstvena komunikacija i suradnja dvaju hrvatskih sveučilišta. Knjiga se sastoji od 17 poglavlja koja izlažu teme relevantne za razumijevanje i studij gospodarstva Hrvatske. Autori su, dakako, svijesni kako njihov napor ne pokriva svu složenost ekonomske aktivnosti nacionalnoga gospodarstva. Stoga se zainteresirani čitatelji upućuju na dodatnu relevantnu literaturu navedenu u prilozima pojedinih autora, kao i na samostalno izučavanje ove opsežne, ali i nadasve važne i zanimljive skupine tema.
U Prvom su poglavlju dr. Jakov Gelo i dr. Anđelko Akrap sustavno izložili demografske procese i njihovu svezu s gospodarskim razvitkom, upućujući na kretanje hrvatskoga stanovništva, kao na dugoročno ograničavajući čimbenik ekonomskog rasta. Uz izlaganje gospodarski relevantnih čimbenika demografskih gibanja kao što su dobno-spolna struktura stanovništva, obilježja radnoga kontingenta i ekonomski aktivnog pučanstva, autori temeljem sustavnih povijesnih istraživanja uspoređuju vitalnost hrvatskog pučanstva u europskim razmjerima, stavljajući snažan naglasak na provođenje hrvatskoga nacionalnog programa demografske obnove. Najnoviji popis stanovništva pružio je nove elemente i analitičku potporu relevantnim nalazima obojice autora.

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2003
Broj stranica
515
Uvez
M

Komentari (0)

nema komentara

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji:

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist