Dobrodošli na stranice PolicaKnjiga - online prodavaonice -
Slijede par pravila koja služe za što lakše i učinkovitije korištenje online prodavaonice.
Preporučamo Vam da se registrirate(nije obveza da nešto kupite) na naše stranice i tako sebi omogućite što lakšu kupovinu te ostvarite popuste!
Pružatelj usluge internet prodaje je tvrtka Novi Forum d.o.o sa sjedištem u Zagrebu, OIB: 92006302133, upisana u Trgovački sud u Zagrebu(ZG Tt-10/21243-2 - temeljni kapital 20.000kn i uplaćen u cjelosti) po direktoru Bojanu Pleše, Žiro račun u Raiffeisen Banci: HR6124840081103028931
vlasnik je PolicaKnjiga(www.PolicaKnjiga.com)
 
U slučaju da imate bilo kakva pitanja, pritužbe, negodovanje ili pak pohvale i konstruktivne prijedloge, molim da nas kontaktirate putem e-maila: prodaja@PolicaKnjiga.com ,  telefona: +385 (0)98 19 29 620 
Tvrtka Novi Forum d.o.o u potpunosti provodi Zakon o zaštiti potrošača. 
1. Sklapanje  - Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Novi Forum d.o.o za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Novi Forum d.o.o, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.
Predmet Ugovora je kupnja proizvoda ili usluge putem PolicaKnjiga Internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem:  e-mail porukama, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te web aplikacije. 
Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Novi Forum d.o.o na jedan od slijedećih načina:
·       odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik PolicaKnjiga,
·       odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik PolicaKnjiga,
·        odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem 098-19-29-620 telefonske linije.
·    odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem prodaja@PolicaKnjiga.com elektroničke pošte.
a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu kao i telefonski kontakt. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.
b) Prilikom registracije, ukoliko se želite registrirati putem Facebook računa, PolicaKnjiga će koristiti vaše puno ime tj. vaš Facebook račun.
c) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.
d) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Novi Forum d.o.o zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.
e) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Novi Forum d.o.o i korisnika kao kupca.
f) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.
g) Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014)
h) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014)  Obrazac.
- ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
- ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila oštećena nakon dostave,
- ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
- ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te
- ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije.
- ako je ugovor sklopljen na javnoj dražbi
- ako je predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju akoje ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora
Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK). U sve cijene je uračunat PDV.
Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na:PolicaKnjiga@PolicaKnjiga.hr ili na telefonski broj 098-19-29-620. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite na broj 098 19 29 620 i pomoći ćemo vam ispuniti košaricu.
2. Plaćanje -
Gotovinom/Pouzećem - naručenu robu moguće je platiti pouzećem. Nakon naručene robe na Vaš e-mail stiže poruka o uspješnom zaprimanju narudžbe. U slučaju da nemate e-mail adresu podrebno je telefonski ili putem on-line chata kontaktirati osoblje PolicaKnjiga.hr trgovine te potvrditi plaćanje i adresu dostave kako bi se izbjegle sve neugodnosti. Robu je moguće platiti i posredstvom netbankinga kojeg nude bankarske institucije u Hrvatskoj. U tom slučaju roba je isporučena onog trenutka kada je plaćanje izvršeno te prikazano na žiro računu tvrtke vlasnika PolicaKnjiga.hr dućana. Plaćanje u gotovini moguće je i za pravne osobe u slučaju da iznos ne prelazi 5.000 kn. Robu je također moguće platiti kreditnom karticom prilikom isporuke.
Virmanom/Uplatnicom - vrijede ista pravila kao i u slučaju 1. Nakon plaćanja potrebno je poslati kopiju uplatnice faksom,e-mailom ili pregled stanja žiro-računa od strane tvrtke vlasnika PolicaKnjiga.hr dućana kako bi se utvrdila Vaša uplata. Nakon toga u najkraćem mogućem roku, dostava proizvda, biti će realizirana. IBAN: HR6124840081103028931
Plaćanje kreditnom karticom online/PayPal- Vrijedi za kupce iz inozemstva. Online plaćanje putem Interneta moguće je izvršiti putem kartica: Visa, American Express i MasterCard. Nakon što uspješno prođe sustav autorizacije i tvrtka vlasnik PolicaKnjiga.hr prodavaonice(Novi Forum d.o.o) zaprimi potvrdni e-mail o narudžbi slijedi postupak dostave proizvoda. Tvrtka PayPal(služi za autorizaciju kreditnih kartica) koristi se SSL 128-bitnom enkripcijom kakovom se koriste i ostali on-line prodavaonice, što pruža zašititu Vaših osobnih podataka i brojeva kartica. Odlaskom na sigurnu stranicu (SSL) za online plaćanje, upisom svojih podataka (broj kartice i ostalo) te samim činom plaćanja prihvaćate sva pravila PolicaKnjiga.hr-a. Isto tako, prihvaćate da se Vaša kartica tereti za iznos cijene proizvoda u EUR-ima u protuvrijednosti (po službenom tečaju institucije koja Vam je izdala karticu) na dan naplate. Ako imate kakve dvojbe možete kontaktirati osoblje PolicaKnjiga.hr prodavaonice putem e-maila ili on-line podrške. Zbog tečajnih razlika moguća su manja odstupanja u cijeni.
3. Dostava
Trošak dostave obračunava se automatski prilikom završavanja kupnje i izdaje se račun na kojem se nalazi cijena kupljenjih proizvoda i cijena dostave. 
Trošak dostave biti će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda. 
Da bi dostava bila uspješna naručeni proizvodi moraju biti na zalihi. U ostalim slučajevima Novi Forum d.o.o kontaktirati će potrošača. 
Postoje tri oblika dostave:
1. Vlastito preuzimanje robe na skladištu
2. Dostava poštom putem kurirske službe
3. Dostava PolicaKnjiga.hr-a ili dostava partnera (vrijedi samo za Grad Zagreb)
Ponuđena su prva dva oblika dostave dok se treći oblik tj. dostava od strane PolicaKnjiga-a vrši sukladno dogovoru. Vlastita dostava se vrši na mjesto koje odredi PolicaKnjiga.hr i ono se trenutno nalazi u skladištu u Ivanja Reci.
Dostava poštom se vrši putem kurirske dostave po važećem cjeniku i to unatar grada Zagreba te izvan Zagreba po nešto višoj tarifi. PolicaKnjiga.hr zadržava pravo na formiranje vlastite cijene te da će snositi razliku troška između kurirske i PolicaKnjiga.com internet prodavaonice. 
Dostava od strane PolicaKnjiga.hr internet prodavaonice se dogovara sukladno opsegu posla. U slučajevima većih narudžbi PolicaKnjiga.com će organizirati dostavu na dogovoreno mjesto i po želji kupca.
PolicaKnjiga.com ne može odgovarati na počinjenu štetu u dostavi koja nije osigurana. 
4. Raskid ugovora i povrat uplate - U slučajevima kada je kupljena roba preko PolicaKnjiga.hr internet trgovine oštećena ili vidno drugačija od one naznačene u prodavaonici te takva oštećenja nisu uzrokovana štetom drugih pravnih ili fizičkih osoba (ponekad moguća mala razlika između stvarnog proizvoda i slike zbog prikaza boja - stoga preporučamo da pažljivo provijerite boje i opis kako bi bili sigurni u svoj odabir) PolicaKnjiga.hr online trgovina i vlasnik Novi Forum d.o.o će u najkraćem mogućem roku, robu zamijeniti ili izvršiti povat plaćanja.
Kako je nama prvenstveno cilj zadovoljstvo naših kupaca, ovakve slučajeve ćemo smatrati iznimnim te uložiti veliki trud kako bi se oni sveli na najmanju moguću razinu.
Unaprijed se ispričavamo svim kupcima koji su takvu robu zaprimili pa makar da ona nije direktna krivnja PolicaKnjiga.com online.
Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Novi Forum d.o.o o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (Novi Forum d.o.o, Antuna Štrbana 12, 10000 Zagreb), ili elektroničkom poštom na prodaja@PolicaKnjiga.com, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. Obrazac za jedostrani raskid ugovora se nalazi na linku: Obrazac.  Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.
Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen,  bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Novi Forum d.o.o, odnosno PolicaKnjiga zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka kojaje ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Novi Forum d.o.o može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad. Potrošač je dužan snositi troškove vraćanja robe. Obrazac za raskid ugovora. 
Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Novi Forum d.o.o d.o.o. (PolicaKnjiga), Antuna Štrbana 12 10000 Zagreb,  bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Novi Forum d.o.o, odnosno PolicaKnjiga.com, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385 98 19 29620 ili se javi na prodaja@policaknjiga.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.
Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti PolicaKnjiga.com iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Novi Forum d.o.o o jednostranom raskidu Ugovora.
5. Jamstvo
Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa.
ModulDevet.com ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari. 
Kupac je dužan čuvati račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom.
Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.
6. Reklamacije i prigovori
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti PoliciKnjiga, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.
Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:
 - telefonski broj: 098 19 29 620
-  putem elektroničke pošte: prodaja@PolicaKnjiga.com
-  na adresu Novi Forum d.o.o, Antuna Štrbana 12, 10 000 Zagreb
U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. PolicaKnjigac vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi PolicaKnjiga. U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi PolicaKnjiga, a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac.
7. Sigurnost i privatnost - Sve podatke koje navedete pri Internet kupovini smatramo poslovnom tajnom te ih nećemo koristiti:
za slanje neželjenih e-mailova (spam)
za marketinška, demografska ili bilo koja druga istraživanja
davati Vašu e-mail adresu ili druge podatke nekoj drugoj tvrtki ili osobi koje nisu sklopile ugovor o privatnosti s tvrtkom Novi Forum d.o.o (PolicaKnjiga).
Kao naš kupac, možete naručivati proizvode, iznositi zahtjeve i registrirati se kako bi dobivali obavijesti i ponude. Vrste informacija koje se skupljaju na ovim stranicama mogu sadržavati vaše ime, adresu, e-mail adresu, broj telefona. Ove se informacije koriste isključivo za potrebe dovršenja vaše narudžbe. NE ČUVAMO bilo koju informaciju o kreditnoj ili debitnoj kartici. 
Dobivene informacije koristimo isključivo za poboljšanje ponude za naše kupce (u koju svrhu možete povremeno dobiti e-mail s obavijesti o novim ponudama ili promjenama u trgovini). Ovakvi e-mailovi se šalju ISKLJUČIVO kupcima upisanim u našu e-mail listu i/ili newsletter. NIKADA ne prodajemo, iznajmljujemo ili dijelimo informacije o kupcima trećim stranama. Zakon o zaštiti potrošača, dio II, članak 7. stavak 3. Zabranjuje se trgovcu davanje osobnih podataka potrošača trećoj osobi, kao i pravnoj ili fizičkoj osobi koja djeluje unutar iste skupine poduzeća trgovca (koncern), bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja potrošača.
Pošto PolicaKnjiga najveću pažnju posvećuje sigurnosnoj politici, naš PolicaKnjiga.hr koristi SSL (128 bit) za enkripciju informacija o kreditnim karticama (uključujući broj kartice) prije nego informacije krenu Internetom.
SSL tehnologija je industrijski standard za sigurne online transakcije. Na taj način, čak ni mi nismo upoznati sa svim informacijama o kupcu (npr. nama su dostupna samo zadnje 4 znamenke broja kartice).
Novi Forum d.o.o ozbiljno shvaća online prijevare i surađuje potpuno s nadležnim službama u progonu svakoga tko koristi ukradene kreditne kartice za kupnju na ovim web stranicama. Sve sumnjive narudžbe odmah se proslijeđuju nadležnoj službi. Novi Forum d.o.o zadržava pravo potraživati dodatne informacije. Ako je to potrebno, kontaktirat ćemo Vas telefonom, faxom ili e-mailom.
Cookies (kolačići) su male tekstualne datoteke koje web stranica može poslati korisnikovom pregledniku radi spremanja na lokalni disk. Cookies mogu olakšati korištenje weba spremajući status i postavke o web stranici. Većina preglednika su u osnovnom stanju podešeni za primanje cookiesa, ali korisnici mogu izmjeniti postavke (npr. odbijanje cookiesa ili obavijest kada se cookie šalje). PolicaKnjiga.hr koristi kolačiće kao pomoćno sredstvo za kreiranje košarice i plaćanja. Radi toga, Vaš preglednik mora imati omogućeno primanje kolačića (session cookies). Ostale kolačiće ne morate osposobiti. To je osnovna postavka svih preglednika.
Inače, moći ćete pregledavati PolicaKnjiga.hr, ali nećete moći izvršiti kupnju. Molimo, konfigurirajte vaš preglednik za primanje PolicaKnjiga.hr kolačića.
8. Procedure i napomoene - Po primitku Vaše narudžbe obavještavamo Vas e-mailom o primitku narudžbe te Vam šaljemo ponudu s detaljima plaćanja.
Nakon provjere uplate šalje se e-mail o potvrdi uspješnog ili neuspješnog plaćanja. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor na daljinu mogu sklopiti samo uz suglasnost njihova zakonskog predstavnika. Ugovor sklopljen na daljinu može se raskinuti ukoliko zadovoljava uvjete Zakona o zaštiti potrošača (članak 3. i glava 7.).
Tvrtke i pojedinci koji reklamiraju svoje proizvode na PolicaKnjiga prodavoanici odgovorni su za istinitost podataka, dostavu proizvoda i izvršenje usluga. PolicaKnjiga ne preuzima odgovornost za neistinost podataka proizvoda i usluga drugih subjekata.
Drugi subjekti koji reklamiraju svoje proizvode zadržavaju pravo prilagodbe cijena i informacija za svoje proizvode. PolicaKnjiga.hr ne preuzima odgovornost za promjene cijena koje se mogu mijenjati u bilo kojem trenutku bez posebne obavijesti.
Zadržavamo pravo odbijanja bilo koje narudžbe ukoliko je došlo do gore navedenih okolnosti ili povrede sigurnosnih protokola.
Nadamo se da ćete biti zadovoljni našim uslugama i proizvodima.
 
Product added to wishlist