ČOVJEK PO MJERI - KVOCIJENT INTELIGENCIJE I DRUGE ZABLUDE t.u.

ČOVJEK PO MJERI - KVOCIJENT INTELIGENCIJE I DRUGE ZABLUDE t.u.

Stephen jay Gould
213,60 kn
s PDV-om

Opis

Čovjek po mjeri već je po prvom izdanju pozdravljen kao remek-djelo, odlučan odgovor svima koji žele klasificirati ljude i rangirati ih prema njihovim tobožnjim genskim prednostima i manama. No, ideja o zadanim ograničenjima - biologija kao sudbina - odumire teško i sporo, i danas je možda još prisutnija u znanstvenom i popularnom štivu.
Ova povijest mjerenja intelektualne i moralne vrijednosti pojedinca čita se kao krimić, ali Čovjek po mjeri ima itekako jasan cilj: suprotstaviti se svakom pokušaju svođenja čovjeka na nasljednu i nepromjenjivu mjeru, i pritom raskrinkati licemjerje znanstvenika od kraniometričara devetnaestog stoljeća do suvremenih mjeritelja inteligencije koji nas uvjeravaju da su nam našli mjeru koja će nas i naše potomke pratiti do kraja života.
"Rijetka knjiga - istodobno veoma važna i pravi užitak za čitanje... Gould donosi fascinantnu povijesnu studiju znanstvenog rasizma, kojeg prati ... do hereditarne teorije kvocijenta inteligencije. Ilustrirajući i logičku nedosljednost teorija i razne zloupotrebe podataka, slučaj po slučaj, ... ovo djelo je golem doprinos znanstvenoj literaturi."
- Saturday Review

Detalji proizvoda

Godina izdanja
2003
Broj stranica
438
Uvez
T

Komentari (0)

nema komentara

stupanj Komentari (0)

Trenutno nema recenzija korisnika.
Product added to wishlist